Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη κι 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι.
Ρίχνουμε αλάτι και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν στεγνώσει.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές, πουρέ, ρύζι, χυλοπίτες ή πλιγούρι
Το ίδιο νόστιμες γίνονται και οι φτερούγες κοτόπουλου, εάν θέλουμε πιο οικονομική λύση
Εάν θέλουμε πλούσια κρούστα, περνάμε το κοτόπουλο από αλεύρι πριν το τσιγαρίσουμε στο λάδι μας
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου