Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και νόστιμη για ελιόψωμο.
Τα υλικά που θα χρειαστείς
500γραμ. αλεύρι για όλε τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλυτζ ελαιόλαδο
1 1/2 φλ. ελιές της αρεσκείας σου
αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό και το μισό ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
Αν το κάνεις με μίξερ, βάλτο σε χαμηλή σκάλα να ανακατεύεται. Αφού ζυμωθεί καλά άφησε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά πρόσθεσε στη ζύμη το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές. Μπορείς να επιλέξεις παραπάνω από ένα είδος ελιάς αν θέλεις.
Ζύμωσε καλά και μετά άπλωσε την ζύμη σε ένα ταψί. Άφησε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Τέλος, πρόσθεσε λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω και μετά τα 30 λεπτά βάλε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.
Έτοιμο το ελιόψωμο για σερβίρισμα.
Αν θέλεις να το κάνεις πιο πικάντικο μπορείς να προσθέσεις λίγη φέτα και λίγη ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου