Μια εύκολη σαλάτα, ιδανική για ορεκτικό ή ελαφρύ, νοστιμότατο συνοδευτικό με το κυρίως γεύμα σας στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
500 γρ. ντοματίνια
αλάτι πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσαγιού λευκό μακρύκοκκο ρύζι
100 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κομματάκια
4-5 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τα ντοματάκια και τις φέτες κρεμμυδιού.
Βάζετε σε ένα μπολάκι το μισό ελαιόλαδο, και το πολτοποιημένο σκόρδο, ανακατεύετε καλά και αλείφετε τα ντοματάκια και τις φέτες κρεμμυδιού.
Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και τα ψήνετε για 20 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ντοματίνια αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.
Εν τω μεταξύ βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Το αφήνετε να κρυώνει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να διαχωριστούν καλά οι κόκκοι.
Σε ένα μπολάκι βάζετε τα κομματάκια φέτας, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά. Τα αφήνετε στην άκρη.
Μεταφέρετε το ρύζι σε μπολ σερβιρίσματος, προσθέτετε τη φέτα μαζί με το λάδι της, το μαϊντανό, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς τα υλικά και το πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου