Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένη
Ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τυρί φέτα ή φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
φρέσκα φύλλα βασιλικού
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 1 εκ πάχος. Τοποθετήστε τις σε ένα σουρωτήρι και αλατίστε της.Τις αφήνετε στο σουρωτήρι για λίγη ώρα να στραγγίξουν.
Ανακατέψτε τους κύβους ντομάτας, το σκόρδο και 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ να γίνουν μια σάλτσα.
Αλευρώνετε τις μελιτζάνες και τις βουτάτε στο καυτό λάδι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μία φορά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνετε μια στρώση από τη σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζετε με το ένα τρίτο από τις φέτες μελιτζάνας.
Στη συνέχεια τοποθετείτε τις μισές φέτες μοτσαρέλα ή την φέτα. Πασπαλίζετε με το ένα τρίτο της παρμεζάνας και τα μισά από τα φύλλα βασιλικού.
Κάντε ένα δεύτερο στρώμα από φέτες μελιτζάνας και ολοκληρώστε με 1 φλιτζάνι σάλτσα, μοτσαρέλα, την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό.
Προσθέστε πάνω από την μελιτζάνα την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα.
Ψήνετε μέχρι το τυρί να λιώσει και η κορυφή να είναι ελαφρώς καφέ, περίπου 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου