Το ρύζι, όπως και τα διάφορα ζυμαρικά, είναι εξαιρετική βάση για νόστιμες και χορταστικές σαλάτες που μπορούν να καταναλωθούν σαν συνοδευτικό ή σαν κυρίως γεύμα. Τώρα που το καλοκαιράκι αναζητούμε δροσερές γεύσεις αυτή τη ρυζοσαλάτα έχει όλα τα υλικά μιας «χωριάτικης» που σε συνδυασμό με ρύζι γίνεται μια υπέροχη σαλάτα ή ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
250 γραμμάρια ρύζι
600 γραμμάρια νερό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι
Ρίγανη
Για τη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξύδι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι στο νερό το οποίο έχουμε αλατίσει και στο οποίο έχουμε προσθέσει και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ρύζι την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη φέτα και τις ελιές.
Αλατίζουμε κι ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα βαζάκι αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι ανακινώντας το δυνατά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου