Μια πολύ εύκολη συνταγή πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.
Υλικά
300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% κρύα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. σοκολάτα ότι σας αρέσει ακόμα και γκοφρέτα και Twix και Mars
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί και στρώνετε στη βάση του τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν την βάση καλά και να μην υπάρχουν κενά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων και πασπαλίζετε στην επιφάνεια με τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας και μερικά σπασμένα μπισκότα .
Το βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα.
Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου