Το παστέλι με σουσάμι είναι ένα πολύ υγιεινό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, που μπορείτε να απολαύσετε και σε περιόδους νηστείας. Η συνταγή μας είναι για μαλακό παστέλι.
Υλικά
1 κιλό μέλι
1 κιλό σουσάμι
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Διαδικασία
Καβουρντίζετε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ¼ της ποσότητας μέχρι να γίνει σκόνη και το ανακατεύετε με το υπόλοιπο.
Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το μέλι με τη ζάχαρη. Περιμένετε μέχρι να δέσει το μίγμα. Για να βεβαιωθείτε, ρίχνετε μερικές σταγόνες από το μίγμα μέσα σ’ ένα ποτήρι νερό.
Αν δεν διαλύεται, χωρίς όμως να είναι και σκληρό, είναι έτοιμο.
Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το μίγμα του σουσαμιού και ανακατεύετε.
Βρέχετε ένα ταψί ή ένα μάρμαρο με λίγο νερό. Ρίχνετε πάνω το μίγμα. Με βρεγμένα χέρια το χτυπάτε δυνατά για να στρώσει η επιφάνειά του και με βρεγμένο πλάστη το ισιώνετε ώστε να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος, 1εκ. περίπου.
Όταν μισοκρυώσει, το κόβετε σε μπάρες ή ρόμβους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου