Η νηστεία μας στερεί πολλές συνταγές από το καθημερινό μας τραπέζι, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει την δημιουργική αφορμή για νέες συνταγές που θα μας αφήσουν εξίσου ικανοποιημένους. Μια από αυτές είναι τα πιτάκια ελιάς, που εκτός από πεντανόστιμα είναι και πανεύκολα.
Υλικά
200 ml χυμός πορτοκαλιού
200 ml λάδι
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γραμμάρια ελιές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη ρίχνοντας στο αλεύρι το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού. Μόλις δούμε ότι η ζύμη είναι αφράτη προσθέτουμε τις ελιές. Πλάθουμε τα πιτάκια σε μπαλάκια όπως και τους κεφτέδες και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Tip: Αν θέλετε να δώσετε έξτρα γεύση στα πιτάκια σας μπορείτε να προσθέσετε υλικά όπως ντομάτα, σκόρδο και πιπεριά αλλά και μυρωδικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου