Ντομάτα σκόρδο και καλής ποιότητας ελαιόλαδο κάνουν την καλύτερη σάλτσα ντομάτας.
Τι πιο γευστικό για μια υπέροχη μακαρονάδα. Κι αν βάλετε και ελίτσες Καλαμών η γεύση απογειώνεται.
Υλικά
500 γραμμάρια πένες
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κούπες ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
¼ κούπας ελιές Καλαμών
¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πένες.
Τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente (περίπου 13 λεπτά).
Τις σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμες.
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι.
Προσθέτουμε όταν κάψει το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει για 1 λεπτό.
Στη συνέχει ρίχνουμε την ντομάτα τη ρίγανη, τις πιπεριές, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει τους χυμούς της ντομάτας για περίπου 3 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τις πένες, τις ελιές, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε με περισσότερο τυρί αν είναι επιθυμητό.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου