Slider

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ !


Η νηστεία ξεκίνησε και η διατροφή μας θα περιοριστεί. 

Αυτό είναι καλό τόσο για αποτοξίνωση όσο και για να χάσουμε και κανένα κιλάκι. 

Όμως έρχεται η ώρα που ένα γλυκάκι το θέλουμε για εμάς αλλά και την οικογένεια μας. 

Φτιάχνουμε ένα κέικ νηστίσιμο με χαλβά και μήλα χωρίς αυγά και βούτυρα. Λίγο σπορέλαιο μόνο.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
⅓ κούπας κορν φλάουρ 
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ. αλάτι
¾ κούπας σπορέλαιο 
1 κούπα χυμό πορτοκάλι 
1¼ κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 
1 βανιλίνη
2 μικρά μήλα, κομμένα σε κυβάκια
250g χαλβά, κομμένο σε χοντρά κομμάτια (ότι γεύση σας αρέσει )
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


¼ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 

1½ κ.γλ. κανέλα
2 κ.σ. σπορέλαιο
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε με λαδόκολλα και λαδώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψάκι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τα στεγνά υλικά (το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι).

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το χυμό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ομογενοποιούμε. 

Ρίχνουμε τα κυβάκια του μήλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ώστε να πάνε παντού. 

Προσθέτουμε τα κομμάτια του χαλβά, ανακατεύοντας απαλά για να μη σκορπίσει. 
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το σπορέλαιο. 


Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. 

Σκορπάμε το μείγμα πάνω στην επιφάνεια του κέικ, προσέχοντας να καλύψει τις άκρες.

Ψήνουμε το κέικ στους 175°C για μισή ώρα και στους 160°C για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα κι αν βυθίσουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέικ, αυτή να βγαίνει καθαρή. 

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo