Ο χειμώνας και η κακοκαιρία μας έχουν χτυπήσει την πόρτα, στις κρύες μέρες δεν υπάρχει πιο θρεπτικό και ζεστό φαγητό από τον τραχανά.
Υλικά
1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελάδος
1 κύβο ζωμό κότας ή λαχανικών
χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι χοντροτριμμένη φέτα
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον τραχανά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε 4-5 φλιτζάνια νερό ζεστό και τον ζωμό. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζετε το λουκάνικο και το σβήνετε με το λεμόνι. Σερβίρετε τον τραχανά με μερικές ροδέλες λουκάνικο, τη φέτα και λίγο από το λίπος που άφησε το λουκάνικο στο τηγάνι. Μπόλικο πιπέρι ή μπούκοβο είναι η τελευταία πινελιά που θα κάνει τη διαφορά!
Tips
Αν προτιμάτε τον τραχανά κόκκινο, προσθέστε 1 κουτ. σούπας πελτέ στο μαγείρεμα.
1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελάδος
1 κύβο ζωμό κότας ή λαχανικών
χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι χοντροτριμμένη φέτα
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον τραχανά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε 4-5 φλιτζάνια νερό ζεστό και τον ζωμό. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζετε το λουκάνικο και το σβήνετε με το λεμόνι. Σερβίρετε τον τραχανά με μερικές ροδέλες λουκάνικο, τη φέτα και λίγο από το λίπος που άφησε το λουκάνικο στο τηγάνι. Μπόλικο πιπέρι ή μπούκοβο είναι η τελευταία πινελιά που θα κάνει τη διαφορά!
Tips
Αν προτιμάτε τον τραχανά κόκκινο, προσθέστε 1 κουτ. σούπας πελτέ στο μαγείρεμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου