Τις κρύες μέρες του χειμώνα μπορείτε να προσαρμόσετε το μενού των ημερών, ώστε να έχετε ένα φαγητό που θα σας ζεστάνει. Οι σούπες έχουν την πρώτη θέση στο τραπέζι μας το χειμώνα. Δείτε μια σούπα με φασόλια, πατάτες, λαχανικά και pesto.
Το pesto είναι προαιρετικό αν σας αρέσει η γεύση του.
Υλικά
250 γρ φασόλια ξερά άσπρα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 φλ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 φλ. σέλερι (το κοτσάνι σε κύβους και τα φύλλα χοντροκομμένα)
200 γρ. πατάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 βαζάκι σάλτσα pesto
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από την προηγουμένη ημέρα τα ρεβίθια στο νερό. Την επομένη ημέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
Μουσκεύουμε από την προηγουμένη ημέρα τα ρεβίθια στο νερό. Την επομένη ημέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Τα βράζουμε σε 1 lt κρύο νερό γύρω στις 1 ώρα και 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο το πράσο και το σέλερι για 7 –8 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασόλια με το νερό τους και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και τις πατάτες και αλατίζουμε. Αν χρειάζεται ρίχνουμε καυτό νερό –τα υλικά πρέπει να σκεπάζονται από υγρό.
Βράζουμε για 15' λεπτά ακόμα μέχρι να χυλώσει η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σερβίρουμε με 1 κ.γ. σάλτσα pesto σε κάθε πιάτο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου