Το μπαγιάτικο ψωμί ή το ψωμί που περίσσεψε από προηγούμενες ημέρες μπορεί να αποτελέσει τη βάση για εκπληκτικές δημιουργίες στην κουζίνα. Πριν βιαστείτε να το πετάξετε σκεφτείτε πόσες χρήσεις μπορεί να έχει. Μία από αυτές είναι τα παξιμάδια.
Η συνταγή είναι αρκετά απλή, αρχικά κόψτε το ψωμί σε μέτριες φέτες, πάνω από τις φέτες ρίξτε μυρωδικά της αρεσκείας σας όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και πάπρικα, ακόμα μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο για να δώσετε γεύση και να γίνουν έξτρα τραγανά, ψήστε για 30 με 40 λεπτά στους 170 βαθμούς (κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά).
Όταν είναι έτοιμα τα παξιμάδια σας είναι ιδανικά για να φτιάξετε ντάκο ή να τα βάλετε στις σούπες σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου