Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές,
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες,
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο,
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
1 κ.σ. μουστάρδα,
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί,
1 κ.γλ. ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
1. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄.
2. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
3. Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου