Το καλοκαίρι μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδα με τα φρούτα που ωριμάζουν και ετοιμάζονται να χαλάσουν.
Γιατί να τα πετάμε και να μην τα αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας μια νόστιμη σπιτική μαρμελάδα που στο ψυγείο διατηρείται μέχρι και τον χειμώνα.
Δεν χρειάζεται να μαζέψετε ποσότητα φρούτων και να φτιάξετε κιλά.
Η συνταγή είναι για ροδάκινα νεκταρίνια βανίλιες.
Δεν ξεχωρίζουμε τα φρούτα ότι έχουμε ώριμο το βάζουμε.
ΥΛΙΚΑ
10 φρούτα
μισό κιλό ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι
Σε μία κατσαρόλα καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα τα φρούτα .
Κατόπιν με καθαρά χέρια τα ζουπάμε να λιώσουν και να μείνουν και μερικά κομματάκια
Προσθέτου την ζάχαρη από πάνω και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία .
Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά πριν το κλείσουμε προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι .
Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε μην μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας,
Την αφήνουμε πάνω στο μάτι σκεπασμένη την κατσαρόλα κι όταν κρυώσει πολύ καλά την βάζουμε στο βάζο.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu