Το πεπόνι είναι νοστιμότατο φρούτο του καλοκαιριού και αρκετά οικονομικό.
Εκτός από το ότι το τρώμε δροσερό σαν φρούτο γίνεται και υπέροχο γλυκό κουταλιού που τρώγεται σκέτο σαν γλυκάκι αλλά και συνοδεύει υπέροχα το παγωτό.
Υλικά
2 κιλά πεπόνι
3 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια άρωμα
3-4 σταγόνες λεμονιού
1 φλ. νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι το πεπόνι μας και το κόβουμε σε κύβους, ώστε να έχουμε 2 κιλά καθαρό βάρος (χωρίς το φλούδι).
Αδειάζουμε όλη την ποσότητα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και αφήσουμε για 5-6 ώρες στην άκρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τη βανίλια και το λεμόνι.
Βράζουμε το γλυκό όση ώρα χρειαστεί για να δέσει το σιρόπι και, μόλις αυτό συμβεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος, αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Tips:Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούμε με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια, να πάρουμε «μπαλάκια» από το πεπόνι μας αντί να κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια.
Mega Menu