Οι φλογέρες είναι ένα πολύ νόστιμο σιροπιαστό γλυκό. Φτιάξτε τις εύκολα με την συνταγή που σας προτείνουμε.
Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας,
500 γραμμάρια κανταίφι,
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα,
κανέλα,
φρυγανιά,
σουσάμι.
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1500 γραμμάρια νερό
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο κρούστας και το ξεχωρίζουμε. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με λίγο κανταίφι πασπαλίζουμε με κανέλα, φρυγανιά, καρύδια και σουσάμι και το τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε το κάθε φύλλο στο ταψί μας και μόλις τελειώσουν τα φύλλα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε το γλυκό μας να ψηθεί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.
Μόλις ψηθεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και κατόπιν περιχύνουμε το γλυκό (πρέπει να είναι κρύο το γλυκό).
Μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια ή σε μπουκίτσες και σερβίρουμε.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu