Αυτή την κρέμα την χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες πάστες σου σφολιάτες αλλά τρώγεται και σαν κρέμαμε το που την φτιάχνουμε.
ΥΛΙΚΑ
800γρ πλήρες γάλα
200γρ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε
τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
ρίχνουμε στο γάλα το μιγμα αυγων ζαχαρης και συνεχιζουμε
για 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά
και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι. Αλλάζουμε
σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η
κρέμα μας είναι έτοιμη.
Mega Menu