Υλικά
8 μήλα κόκκινα ή άλλου είδους
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μίση κούπα λικέρ
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
μισή κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κούπα φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής( αν θέλετε να βάλετε σαντιγί)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους και με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους.
Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι της ηλεκτρικής κουζίνας και ρίχνουμε το λικέρ.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα και μ’ ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Πριν τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ και αφού κρυώσουν, χτυπάμε τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί.
Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρουμε τα μήλα και σερβίρουμε.
Αν δεν θέλετε σαντιγί από πάνω ρίχνουμε ένα κουτ. γλ. κονιάκ και λίγο μέλι.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και κυδώνια ή αχλάδια με τη διαφορά ότι τα κόβουμε σε ροδέλες και ρίχνουμε το καρύδι, όταν γαρνίρουμε τη σαντιγί.
Η συνταγή μπορεί να γίνει και χωρίς τη σαντιγί.
Mega Menu