Slider

ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ !!!



Στην ζωή κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε καταστάσεις.Άλλες είναι ζόρικες και άλλες πολύ ζόρικες.Αποτέλεσμα είναι να πέφτουμε ψυχολογικά να αγχωνόμαστε και να τα βλέπουμε όλα μαύρα.Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για το πώς θα γίνεις πιο αισιόδοξη και να δεις την θετική πλευρά.
Πάμε να δούμε και να εφαρμόσουμε μερικά μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα που θα μας αλλάξουν την οπτική γωνία μιας κατάστασης.
  
Βάλε το χαμόγελο στην ζωή μου
Έρευνες έχουν αποδείξει πως αν κατά την διάρκεια της ημέρας έχεις καταφέρει να μεταδόσεις την καλή σου διάθεση τουλάχιστον σε τρεις ανθρώπους, τότε υποσυνείδητα αποκτάς θετική πλευρά για το μέλλον. Όπως επίσης, ακόμα και αν δεν το επιτρέπει η διάθεσή μας αρχικά, αν ξυπνάς με ένα απλό χαμόγελο, τότε ταυτόχρονα ανεβαίνουν τα θετικά συναισθήματα. 

Πολλές φορές έχει τύχει να μην έχουμε διάθεση κάποιες στιγμές, όμως αν για λίγα δευτερόλεπτα αφήσετε στην άκρη τα προβλήματά σας και χαμογελάσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα αντιμετωπίσετε πιο εύκολα. 

Είναι πολύ ευχάριστο και για σένα και για τους γύρω σου να σε βλέπουν έτσι, άλλωστε το χαμόγελο, μας ομορφαίνει και την εξωτερική μας εμφάνιση.

Άκουσε χαρούμενη μουσική
Ένα δεκάλεπτο διάλειμμα για να το αφιερώσετε σε χαρούμενη μουσική, σίγουρα θα έχετε και σαφώς θα σας κάνει να νιώσετε πιο ξέγνοιαστα και πιο αισιόδοξα. Οπωσδήποτε σε ένα καλό άκουσμα, μπορούν να μεταδοθούν πολλά όμορφα συναισθήματα και θετικές σκέψεις.

Πες όμορφα λόγια στον εαυτό μου
Άτομα τα οποία λένε συνεχώς και τονίζουν τα υπέρ του εγώ τους, είναι πιο ικανά και έτοιμα να αντιμετωπίσουν τους προβληματισμούς τους. Εννοείται πως όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλειο δεν υπάρχει και πως όλοι έχουμε ελαττώματα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα επιβεβαιώνουμε.  

Πες ''καλημέρα''
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, έχει αποδειχθεί πως το να λέτε ''καλημέρα'' στα άτομα που αγαπάτε, αμέσως ο εγκέφαλος τυπώνει τη θετική λέξη ''καλή'' και κάνει την υπόλοιπη μέρα σας αισιόδοξη και ευχάριστη. Παρόλο που είναι μια απλή καθημερινή λέξη και δεν κοστίζει τίποτα να την λέμε, κάνει εσάς και τους γύρω σας πιο χαρούμενους και θετικούς.

Διάλεξε καταστάσεις
Όταν λέμε να διαλέγεις καταστάσεις, εννοούμε να ακούς τα θετικά στοιχεία. Κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να υπάρξουν άσχημες καταστάσεις και να ειπωθούν λόγια που πληγώνουν. Προσπάθησε και κράτα τα καλά στοιχεία της ημέρας. Έτσι, θα έχεις σαν αποτέλεσμα να δεις την αισιόδοξη πλευρά και να αφήσεις στην άκρη τους κακόβολους ανθρώπους και τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχουν πάνω σου.

Κοίτα το παρόν
Τέλος, στο παρελθόν ζήσατε κάποιες περιπτώσεις είτε καλές, είτε άσχημες. Είναι αναμνήσεις τις οποίες σε εκείνη την φάση πράξατε αναλόγως. Τώρα όμως ζείτε το παρόν! Σε αυτό πρέπει να δώσετε έμφαση και να κάνετε το παρόν σας όσο πιο πολύ χαρούμενο γίνετε ώστε να αποκτήσετε κι άλλες όμορφες  αυτή την φορά, αναμνήσεις. 
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για το μέλλον. Προσπαθήστε να μην επικεντρώνεστε στο τι θα κάνετε γιατί χάνετε την πραγματική ουσία της ημέρας. 
Είναι διαφορετικό να θες να βάζεις στόχους και άλλο να σε αγχώνει το τι θα γίνει στο μακρινό μέλλον. Οπότε, άφησε το παρελθόν σου, δέξου το μέλλον σου και ζήσε το παρόν σου!



Κάνοντας αυτά τα απλά βηματάκια θα πετύχετε μια αλλαγή στη στάση σας ως προς την ζωή. Όλοι έχουμε δυσκολίες και προβληματισμούς, αλλά να ξέρετε ότι όλα λύνονται αρκεί να συγκεντρωθούμε στο τώρα, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo