Slider

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ !


Ο Γαληνός (2ος π.Χ.) αποφάσισε να πειραματιστεί με τα μυρωδάτα πέταλα και να δημιουργήσει μια απαλή, μυρωδάτη και super αντιρυτιδική κρέμα, την πρώτη κρέμα προσώπου στην ιστορία, την οποία και αφιέρωσε στον Ασκληπειό.

Θα χρειαστείτε τριανταφυλλόλαδο και ροδόνερο, των οποίων τις συνταγές παρασκευής, σημειώνω παρακάτω.

Ας ξεκινήσουμε με τη σούπερ κρέμα που ομόρφυνε εκατομμύρια γυναικών με το πέρασμα των αιώνων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Σμυρνιών, που την έλεγαν «Cold cream».




Αντιρυτιδική κρέμα Γαληνού


Υλικά

-1 κουταλιά της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
-3 κουταλιές της σούπας τριανταφυλλόλαδο
-5 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
-1 κουταλιά της σούπας αγνό κερί μέλισσας
-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου (προαιρετικά)
-Βόρακα στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού
-1 αποστειρωμένο βαζάκι

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το κερί να λιώσει μέχρι να γίνει ρευστό σαν λάδι.
Σε δεύτερο μπεν μαρί βάζουμε το ροδόνερο με το βόρακα και ανακατεύουμε ελαφρώς μια γύρα με το κουταλάκι.
Όταν το κερί λιώσει, τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τριανταφυλλόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
Αποσύρουμε ταυτόχρονα τα σκεύη από τη φωτιά και τα αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να χλιαρύνουν.
Βουτάμε το μικρό μας δάχτυλο μέσα στο βάζο με το ροδόνερο και μετράμε ως το 6.
Αν αντέξουμε και δεν καούμε, τότε είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
Με ένα αυγοδάρτη  χτυπάμε το μείγμα του ροδόνερου καθώς το ενσωματώνουμε με το κερί και τα λάδια.
Θα πρέπει να αποκτήσει μια αφράτη λευκή όψη σαν σαντιγί.

Ανακατεύουμε λίγο και απαλά όλα τα υλικά και αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

Διατηρείται για 3 βδομάδες εκτός ψυγείου και 1 μήνα εντός ψυγείου.

Είναι απόλυτα φυσική, δεν περιέχει τίποτα από χημικές ουσίες και κάνει θαύματα!

Δείτε και μια πιο εύκολη συνταγή


«Cold Cream (κρέμα Γαληνού) ο γρήγορος τρόπος»

Υλικά
-4 κουταλιές της σούπας τριανταφυλλόλαδο
-1κουταλιά της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
-1 1/5 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας
-1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ, ροδόνερο
-1 αποστειρωμένο βαζάκι

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το κερί να λιώσει μέχρι να γίνει ρευστό σαν λάδι.
Ύστερα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τριανταφυλλόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το ροδόνερο σιγά-σιγά και συνεχίζουμε με απαλό ανακάτεμα.
Σαν αποτέλεσμα θα έχουμε μια ελαστική κρέμα.
Αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

Διατηρείται για 3 βδομάδες εκτός ψυγείου και 1 μήνα εντός ψυγείου.

Είναι τόσο ενυδατική, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κρέμα σώματος, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.
Θαυματουργή σε ξηρές και ώριμες επιδερμίδες, αγαπάει εξίσου και τα δύο φύλα.



Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo