Τώρα τις γιορτές όλοι θέλουμε κάτι διαφορετικό και λίγο πιο φανταχτερό για το τραπέζι μας.
Μπορούμε με απλά υλικά και αρκετή φαντασία να δημιουργήσουμε ένα όμορφο γεύμα που θα αρέσει σε όλους και θα μας κάνει υπερήφανες.
Εκτός από το κρέας που θα το φτιάξετε όπως σας αρέσει μπορείτε να έχετε στο τραπέζι σας πατάτες φυσαρμόνικα που είναι νόστιμες συνοδεύουν ότι κρέας και να μαγειρέψετε και έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση.
Συμπληρώστε και με μια σαλάτα με ρόδι και καρύδι που είναι άκρως Χριστουγεννιάτικα υλικά και θα αλλάξει αμέσως το τραπέζι σας.
Πατάτες Φυσαρμόνικα
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
70-100 γραμμάρια βούτυρο (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας)
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μερικά φύλλα δεντρολίβανο
150 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε φέτες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
χοντρό αλάτι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη, κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
Έπειτα αναμειγνύουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα βούτυρο τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι σε κάθε εσοχή πατάτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
*Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο.
**Αν θέλουμε μπορούμε στις πατάτες να προσθέσουμε και κάποιο αλλαντικό μαζί με το κασέρι όπως μπέικον κτλ.
***Μπορούμε ακόμα να παραλείψουμε τελείως το τυρί και το αλλαντικό και να γίνουν μόνο με τα μυρωδικά .
Πράσινη Σαλάτα με Ρόδι και Καρύδια
Υλικά για τη σαλάτα:
Μαρούλι
Λάχανο ψιλοκομμένο
Καρότο τριμμένο
Καρύδια
Ρόδι
Γραβιέρα ή παρμεζάνα
Για το ντρέσινγκ ροδιού:
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
2 κ.σ. χυμό ρόδι
Αλάτι πιπέρι
Καρπούς ροδιού για πασπάλισμα της σαλάτας
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο σέικερ ή σε ένα μικρό βαζάκι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιλούζουμε με το ντρέσινγκ του ροδιού.
Διακοσμούμε με καρπούς ροδιού, καρύδια και φλούδες γραβιέρας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σε αυτές τις σαλάτες ταιριάζει πολύ καλά το ανθότυρο στην θέση της γραβιέρας.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu