Όλοι φτιάχνουμε την Βασιλόπιτα με τα χεράκια μας για να μας πάει καλά η νέα χρονιά.
Το κάθε σπιτικό έχει την συνταγή του. Εμείς σήμερα θα σας δώσουμε ιδέες για την εμφάνιση της βασιλόπιτας.
Το πιο συνηθισμένο στολίδι είναι η ζάχαρη άχνη.
Φέτος κάντε την αλλαγή και βάλτε γλάσο.
Δείτε πια συνταγή σας αρέσει και κάντε τα μαγικά σας !!!
Γλάσο σοκολάτας:
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια, τη βάζετε σε κατσαρολίτσα και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνετε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Αφήνετε λίγο το γλάσο να κρυώσει και μόλις τοποθετήσετε το κέικ σε πιατέλα, το περιχύνετε με το γλάσο
Γλάσο με ινδικάρυδο:
Σοκολάτα άσπρη:250 γρ.
Γάλα:4 κουταλιές
Ρούμι:1 κουταλιά
Τριμμένο ινδοκάρυδο:λίγο για πασπάλισμα
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (100 Watt για 10 περίπου λεπτά) και στη συνέχεια προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα και το ρούμι.
Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και αν θέλετε πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.
Καραμελένιο γλάσο:
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά από 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, καλύπτουμε εξωτερικά όλο το κέικ μας.
Γλάσο Πορτοκαλιού
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
χυμός από μισό πορτοκάλι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με ένα πινέλο το γλασάρουμε.
Mega Menu