Υλικά
1 κοτόπουλο
1 καρότο
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
6 κουταλιές σούπας κοφτές ρύζι καρολίνα
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
1 αβγό
2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο ,το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και μόλις αρχίσει να αχνίζει χύνουμε το νερό το ξεπλένουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό πάλι να το σκεπάζει.
Προσθέτουμε καρότο,πατάτα ,κρεμμύδι,αλατοπίπερο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία τουλάχιστον για 40 λεπτά και παραπάνω .
Όταν βράσει βγάζουμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα λαχανικά με την τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα,προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 10 -15 λεπτά τότε φτιάχνουμε το αβγλέμονο με τον παρακάτω τρόπο που δεν κόβει ποτέ το αβγό αλλά και η σούπα παίρνει μία βελούδινη υφή .
Βάζουμε στο μούλτι το αβγό το χυμό από το λεμόνι και το αλεύρι και τα χτυπάμε 2 λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε το υλικό αυτό στην κατσαρόλα κι ας είναι πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε .
Ξεκοκκαλίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε με το χέρι σε κομματάκια και βάζουμε μερικά μέσα στην σούπα καθώς και καρότο και πατάτα σε κομματάκια.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ρίχνουμε και πιπεράκι από πάνω και καλή μας όρεξη !!
Mega Menu