Κουνουπίδι - 1 κιλό
Αυγά - 3
Ανθότυρο - 100 γρ
Γάλα - 4 κουταλιές της σούπας
Κεφαλογραβιέρα - 300 γρ
Μοσχοκάρυδο τριμμένο - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός - 1/2 ματσάκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Φρυγανιά τριμμένη - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Καλαμποκέλαιο - 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Αυγά - 3
Ανθότυρο - 100 γρ
Γάλα - 4 κουταλιές της σούπας
Κεφαλογραβιέρα - 300 γρ
Μοσχοκάρυδο τριμμένο - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός - 1/2 ματσάκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Φρυγανιά τριμμένη - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Καλαμποκέλαιο - 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι, το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και το λιώνουμε με το πιρούνι.
Ρίχνουμε τους 2 κρόκους των αυγών, τα τυριά που τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη σε λεπτά κομμάτια, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τα πλάθουμε σε στρογγυλές κροκέτες, τις αλευρώνουμε και τις βουτάμε σε ένα μπολ που μέσα έχουμε τα ασπράδια από τα 2 αυγά και το τρίτο αυγό ολόκληρο, χτυπημένα όλα μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε την τριμμένη φρυγανιά και αφού τις περάσουμε από το αυγό, τις βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
Τις βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας από κάτω.
Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες.
Mega Menu