ΥΛΙΚΑ
1 kg κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκέτα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
200 γρ. αλεύρι
250 ml γάλα
100 γρ. βούτυρο
2 ασπράδια αυγού
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και χωρίζετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15΄. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, προσθέστε το βούτυρο λιωμένο, ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα χλιαρό, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε μέχρι να γίνουν χυλός.
Ρίχνετε τα ασπράδια αυγού.
Βάζετε στο ψυγείο για 15΄- 20΄.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι.
Βουτάτε ένα-ένα τα μπουκετάκια στο χυλό με ένα πιρούνι ή καλαμάκι από σουβλάκι και τα βάζετε στο τηγάνι να τηγανιστούν. Είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Mega Menu