Είναι πολύ θρεπτικό και νόστιμο και γίνεται τέλειο γλυκό. Αυτό το γλυκάκι παρασκευάζεται πανεύκολα και το πιθανότερο χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις τίποτα, αφού συνήθως στην κατάψυξη έχουμε μια σφολιάτα.
Μήλα και ζάχαρη σίγουρα έχεις.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 450 γρ.
6 μήλα
50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμες λωρίδες 15x5 cm και τρυπάμε την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Κάθε κομμάτι μήλου το κόβουμε σε λεπτά φετάκια και το απλώνουμε στην κάθε λωρίδα της σφολιάτας, αφήνοντας ένα κενό 2 cm γύρω-γύρω σε κάθε λωρίδα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τις σφολιάτες.
Προθερμαίνουμε το φρούτο στους 170 °C και ψήνουμε 40’ μέχρι να ροδίσουν.
Στη μέση του ψησίματος περιχύνουμε με τη ζάχαρη. Όταν τις βγάλουμε, προαιρετικά αλείφουμε με μαρμελάδα που μας αρέσει.
Σερβίρονται ζεστές με παγωτό ή κρέμα σαντιγί.
Mega Menu