Υλικά
Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε χονδρές φέτες
Σκόρδο 5 σκελίδες ψιλοκομμένες
Κεφαλοτύρι 100 γρ τριμμένο ή ότι έχετε σε κίτρινο τυρί
Βούτυρο 5 κουταλιές σούπας λιωμένο ή ελαιόλαδο για πιο υγιεινό
Μαϊντανος 1 κουτάκι σούπας πολύ ψιλοκομμένο
Ρίγανη λίγο
Οδηγίες
Κόβουμε σε χονδρές φέτες το ψωμί που μας περίσσεψε από προηγούμενες μέρες.
Βράζουμε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσουμε για 10 – 15 λεπτά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ή το λάδι το τριμμένο τυρί τον μαϊντανό και την ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά κι αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι φέτες.
Σερβίρονται ζεστές.
Mega Menu