Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα
300 γρ. Μανιτάρια
300 γρ. Τυρί τριμμένο (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα)
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 15 - 20 λεπτά. Τις βγάζετε από το νερό και τις αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια . Κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο και καβουρδίζετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τον κιμά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Σβύνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε αρκετό μοσχοκάρυδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι σχεδόν να στεγνώσει. Τον απομακρύνετε από τη φωτιά.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
Λαδώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε κάτω τις μισές πατάτες. Αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε από πάνω το 1/3 του τυριού. Απλώνετε από πάνω όλο τον κιμά και πασπαλίζετε με το άλλο 1/3 του τυριού.
Απλώνετε τις υπόλοιπες πατάτες και αλατοπιπερώνετε ξανά.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί, ραντίζετε με 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί, ψήνετε για άλλα 10 λεπτά και βγάζετε από το φούρνο. Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 30 με 40 λεπτά και σερβίρετε.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu