Πανεύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα που γίνονται στο πι και φι και τα οποία μπορούν να εμπλουτιστούν με οποιοδήποτε υλικά μας αρέσουν όπως σοκολάτα,ξηρούς καρπούς,αποξηραμένα φρούτα κτλ.
Υλικά:
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα): 500 γρ.
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
Μαργαρίνη: 250 γρ. ή ένα ποτήρι αραβοσιτέλαιο (οτι έχετε)
Επιπλέον:
Ανάλογα το γούστο σας, μπορείτε να τα ψήσετε σκέτα ή να προσθέσετε σε οποιονδήποτε συνδυασμό, κακάο, κομματάκια σοκολάτα;, φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες, τρούφα, αμύγδαλα, ψιλοκομμένα ξερά φρούτα, ινδοκάρυδο κτλ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο.
Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της ζύμης (με το χέρι, μην χρησιμοποιήσετε μίξερ), μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.
Χωρίζετε αν θέλετε τη ζύμη και προσθέτετε σε κάθε μέρος επιπλέον υλικά π.χ. σταφίδες κακάο και κομματάκια σοκολάτας.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε μπισκότα. Τα αραδιάζετε στο ταψί.
Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 18 περίπου λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο.
Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της ζύμης (με το χέρι, μην χρησιμοποιήσετε μίξερ), μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.
Χωρίζετε αν θέλετε τη ζύμη και προσθέτετε σε κάθε μέρος επιπλέον υλικά π.χ. σταφίδες κακάο και κομματάκια σοκολάτας.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε μπισκότα. Τα αραδιάζετε στο ταψί.
Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 18 περίπου λεπτά.
Τα μπισκότα δεν ροδίζουν, αλλά μπορεί να αρπάξουν από κάτω, γι αυτό καλύτερα να τα ψήσετε με το ταψί σε θέση πάνω από τη μέση του φούρνου.
Mega Menu