Φακές σε μια νόστιμη σαλάτα αγκαλιασμένη από μια εκρηκτική σάλτσα που θυμίζει τις πικάντικες γεύσεις της Ανατολής
Υλικά
400γρ. φακές
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας ξίδι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
μερικές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς, λεπτές
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές. Τις βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και τις σουρώνετε.
Ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το κύμινο, σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε τις φακές που έχουν κρυώσει, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ξίδι και περιχύνετε τις φακές. Ανακατεύετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού, λεπτές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και κάπαρη.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu