Λαχταράτε να φάτε σουβλάκι με τζατζίκι αλλά σκέφτεστε τη δυσάρεστη μυρωδιά της επόμενης ημέρας;
Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έρχονται να δώσουν τη λύση, που εξασφαλίζει αναπνοή χωρίς την οσμή του σκόρδου.
Η χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου που δεν υποχωρεί για πολλές ώρες οφείλεται στην ουσία AMS.
Η συγκεκριμένη ουσία, δεν διασπάται και απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης.
Επίσης ακόμη και το βούρτσισμα των δοντιών δεν μπορεί να μας απαλλάξει από αυτήν.
Τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες ότι απομακρύνει την ενοχλητική μυρωδιά
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS), η λύση βρίσκεται στο ψυγείο μας.
Συγκεκριμένα, 200 ml γάλα μπορούν να μειώσουν κατά 50% τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που χαρίζουν στο σκόρδο τη χαρακτηριστική γεύση αλλά και μυρωδιά του.
Μάλιστα, τη μεγαλύτερη απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου έχει το πλήρες γάλα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία επιτυγχάνεται όταν το γάλα καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu