6 πιπεριές κόκκινες
1/2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 1/2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
Εκτέλεση:
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια. Καθαρίζουμε μέσα τις πιπεριές πολύ καλά με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια κόβουμε ελαφρά το κάτω μέρος κάθε πιπεριάς και τρυπάμε το κάτω μέρος της 4 φορές για να βγει εύκολα το ζουμί στο ψήσιμο.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και καθαρίζουμε τις υπόλοιπες πιπεριές με τον ίδιο τρόπο.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, τοποθετούμε τις πιπεριές μέσα στο ταψί. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τον κιμά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με το αλάτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, μαύρο πιπέρι, τυρί τριμμένο παρμεζάνα, 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια με μια κουταλιά της σούπας γεμίζουμε τις πιπεριες. Αφού γεμίσουμε όλες τις πιπεριές συμπληρώνουμε από μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας.
Καλύπτουμε με τα καπάκια τους μαζί με ένα φύλλο λαδόκολλας και από πάνω καλύπτουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο για το μαγείρεμα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα, την πρώτη μισή ώρα ψήνουμε με το αλουμινόχαρτο, μετά αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
Mega Menu