Μαρινάδες για κοτόπουλο
Τρεις διαφορετικές μαρινάδες για να καλύψουν όλα τα γούστα. Απλώστε τις με πινέλο πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα, αλείφοντας κατά καιρούς με την υπόλοιπη μαρινάδα. (Κάθε μαρινάδα είναι αρκετή για να μαρινάρετε ένα μικρό κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4 φιλέτα από στήθος).
1. Μαρινάδα με πορτοκάλι και ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2. Μαρινάδα με κύμινο και κανέλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ξύσμα από ένα lime
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3. Μαρινάδα με γιαούρτι και κόλιανδρο
100g γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Tip:Ψήστε μαζί στην ίδια σχάρα διάφορα κρεατικά (μπιφτέκια, λουκάνικα, σουβλάκια) για περισσότερη νοστιμιά και ποικιλία!
Μαρινάδες για χοιρινό
Αφήστε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 6 ώρες μέσα στη μαρινάδα ώστε να πάρουν τις μυρωδιές της μαρινάδας και να μαλακώσει το κρέας (υλικά για 3-4 μέτριες μπριζόλες).
1. Μαρινάδα με κρασί και κόλιανδρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους
2. Μαρινάδα με πορτοκάλι και μέλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3. Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι
1 ποτήρι μπύρα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4. Μαρινάδα με ρίγανη και μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μαρινάδες για αρνί
Τα υλικά είναι για περίπου 1 κιλό παϊδάκια αρνιού.
1. Μαρινάδα με θυμάρι, σκόρδο και κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
2. Μαρινάδα με μέντα και λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
3. Μαρινάδα με γιαούρτι και φασκόμηλο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100γρ γιαούρτι
3 κλωναράκια φασκόμηλο
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu