Slider

ΦΡΑΟΥΛΕΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


Η φράουλα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C γι αυτό και μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο εργαλείο για τη θρέψη της επιδερμίδας. 

Ανάλογα με τα υλικά που αναμειγνύεται μπορεί να μετατραπεί σε μάσκα καθαρισμού, face scrub και ενυδατική μάσκα, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου με 3 απλές εφαρμογές.

 Mάσκα καθαρισμού
Θρυμματίστε 5 ασπιρίνες (περιέχουν σαλικυλικό οξύ που χρησιμοποιείται σε προϊόντα καθαρισμού προσώπου) και στη συνέχεια διαλύστε τες σε 1 κ.σ χυμό λεμονιού. Έπειτα πολτοποιήστε 2 φράουλες και ρίξτε μέσα σε αυτές τον χυμό με την ασπιρίνη. ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ και εφαρμόστε σε στεγνή επιδερμίδα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε να δράσει 10-15 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με νερό.

 Face Scrub
Σε ένα μπολ πολτοποιήστε 5 φράουλες και ρίξτε 100γρ. καστανή ζάχαρη και 60ml αμυγδαλέλαιο. Κάντε μαζάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

 Μάσκα ενυδάτωσης
Σε ένα μπολ πολτοποιήστε 5 φράουλες, 1 κ.σ. μέλι και ανακατέψτε καλά. Απλώστε σε στεγνό δέρμα αποφεύγοντας τα μάτια και αφήστε τη μάσκα να δράσει 10-15 λεπτά.

Δείτε και αυτή την υπέροχη μάσκα που εφαρμόζεται σε πρόσωπο και μαλλιά



Τις ιδιότητες αυτές του κόκκινου φρούτου μπορούμε να αξιοποιήσουμε και φτιάχνοντας μια μάσκα κατάλληλη τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα μαλλιά.

ΥΛΙΚΑ:
– 1 κούπα φράουλες (όχι απαραίτητα φρέσκες)
– 1 κουταλιά γάλα
– 2 κουταλιές κορν φλάουερ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά καλά και έχουμε έτοιμο το μείγμα που θα χρησιμοποιήσουμε σαν μάσκα.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ στο πρόσωπο
Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και την αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ στα μαλλιά
Απλώνουμε ένα μείγμα που έχουμε δημιουργήσει από περίπου 10 φράουλες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει, σε υγρά μαλλιά.

Αφού το περάσουμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ τυλίγουμε το τριχωτό με μια πετσέτα και αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε τα μαλλιά καλά με μπόλικο νερό.

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo