Η σπανακόπιτα είναι από τις πιο νόστιμες πίτες και τώρα που έχουμε και νηστεία είναι ότι πρέπει γιατί αρέσει σε όλους. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι δύσκολη η διαδικασία να την φτιάξετε στο σπίτι, εμείς όμως σας έχουμε μία συνταγή η οποία δεν απαιτεί χρόνο και πολλά υλικά. Τυρί φέτα βάζετε αν σας αρέσει ή δεν το νηστεύετε.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 800γρ. φέτα σκληρή πικάντικη κομμένη σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
• 2-3 ρίζες από πράσο ψιλοκομμένες
• 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κουτί φύλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
• 1 αυγό (προαιρετικά)
• αλάτι μια κουταλιά της σούπας
• λίγο πιπέρι
• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
• 2-3 κ της σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αυγό, το αλάτι το πιπέρι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
2. Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο).
3. Εφόσον έχουμε έτοιμη τη γέμιση σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί και μετά βάζουμε 4-5 φύλα στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το κάθε ένα αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
4. Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την ζύμη πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αλείφοντας ένα ένα τα φύλλα με λαδάκι. Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μην φουσκώσει η πίτα μας.
5. Την βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 800γρ. φέτα σκληρή πικάντικη κομμένη σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
• 2-3 ρίζες από πράσο ψιλοκομμένες
• 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κουτί φύλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
• 1 αυγό (προαιρετικά)
• αλάτι μια κουταλιά της σούπας
• λίγο πιπέρι
• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
• 2-3 κ της σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αυγό, το αλάτι το πιπέρι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
2. Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο).
3. Εφόσον έχουμε έτοιμη τη γέμιση σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί και μετά βάζουμε 4-5 φύλα στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το κάθε ένα αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
4. Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την ζύμη πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αλείφοντας ένα ένα τα φύλλα με λαδάκι. Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μην φουσκώσει η πίτα μας.
5. Την βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu