Slider

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


Νομίζετε ότι μπορείτε να τον απολαύσετε φρέσκο μόνο στα Φάρσαλα ή σε ειδικά καταστήματα; Κι όμως, αυτός ο χαλβάς είναι από τα πιο απλά, γρήγορα και υγιεινά γλυκά που θα φτιάξετε στην κουζίνα σας.

για 8-10 άτομα


Σκεύη και εργαλεία

• 1 μεγάλο μπολ 
• 1 μεγάλη κατσαρόλα 
• 1 ξύλινη κουτάλα 
• 1 ταψί 

Θα χρειαστείτε
• 2 ποτήρια νισεστέ 
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 
• 2 ποτήρια ζάχαρη 
• 5 ποτήρια νερό 
• κανέλα

Πώς θα τον παρασκευάσετε

1. Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 
1 ποτήρι ζάχαρη και το λάδι και τη βάζετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να πάρει το χρώμα της καραμέλας. 

2. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το νισεστέ, την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε καλά. 

3. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ μέσα στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. 

4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί, ελαφρά λαδωμένο, και καθώς είναι καυτό, το πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη και κανέλα. 

Ο χαλβάς καταναλώνεται εξίσου καλά ζεστός ή κρύος.

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo