Στο Τέξας από όπου και προέρχεται η συγκεκριμένη συνταγή οι κόκκινες καυτερές σάλτσες βρίσκονται σε κάθε τραπέζι όπως το αλάτι και το πιπέρι σε εμάς.
Την τρώνε με τα αυγά, με τάκος αλλά και με πατατάκια.
Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι φανταστική γιατί είναι πολύ απλή και μπορεί να φτιαχτεί μόνο με 3 υλικά.
Δες πώς να την κάνεις.
Τι θα χρειαστείς για μιάμιση κούπα σάλτσας..
μισό κιλό ντομάτας ώριμες για σάλτσα
1 ή 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές (εξαρτάται από το πόσο καυτερή θέλεις τη σάλτσα σου)
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
αλάτι και πιπέρι
Πώς να την κάνεις..
1. Βάλε στη σχάρα του φούρνου ένα αλουμινόχαρτο και άπλωσε πάνω του τις ντομάτες (τις οποίες έχεις κόψει στη μέση) και τις πιπεριές (τις οποίες έχεις επίσης κόψει στη μέση).
Βάλε και τις σκελίδες του σκόρδου. Ψήσε τα υλικά για πέντε λεπτά ή μέχρι να αρχίζουν να αποκτούν χρώμα οι πιπεριές και το σκόρδο.
2. Βγάλε από τη σχάρα τις πιπεριές και το σκόρδο και βάλ’τα στο μπλέντερ.
3. Στο μεταξύ συνέχισε να ψήνεις τις ντομάτες για άλλα πέντε λεπτά.
Αφαίρεσε τις ντομάτες από τη σχάρα και πρόσθεσε και αυτές στο μπλέντερ καθώς και τα ζουμιά που τυχόν έχουν μείνει στο αλουμινόχαρτο.
4. Πρόσθεσε 1/4 της κούπας νερό στο μπλέντερ και ανακάτεψε όλα τα υλικά όση ώρα θέλεις, μέχρι να γίνει η σάλτσα σου όσο πηχτή θέλεις.
Αν δεν την θέλεις πολύ πηχτή πρόσθεσε περισσότερο νερό.
5. Βάλε αλάτι και πιπέρι.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu