Ακόμη και αν δεν είστε οπαδός της, αυτή την εποχή ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα μοιάζει με όαση. Και δεν αναφερόμαστε στο ανθρακούχο αναψυκτικό που είναι φορτωμένο με γλυκαντικά, αλλά στο παραδοσιακό ποτό που αφήνει μια υπέροχη γλυκιά και ξινή γεύση που ταιριάζει διάνα σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα. Πώς τη φτιάχνουμε όμως;
Πρώτη συνταγή
Μια συνταγή, η πιο απλή και παραδοσιακή, θέλει να διαλύετε δύο φλιτζάνια ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να γίνουν σιρόπι και στη συνέχεια, να προσθέτετε δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμόνι. Όταν το λεμονένιο σιρόπι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να αραιώσετε 2 δάχτυλα από αυτό με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό και ξινό και ιδιαίτερα δροσιστικό.
Δεύτερη συνταγή
Μια άλλη αρκετά παρόμοια συνταγή, περιλαμβάνει 1 λίτρο βραστό νερό, τρία στυμμένα λεμόνια και 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τα αφήνετε να διαλυθούν για 15-30 λεπτά. Φέτες λεμονιού και ένα κλαδάκι μέντας μπορούν να προστεθούν για την τελική ώρα της ψύξης, αλλά προσοχή γιατί οι φέτες του λεμονιού μπορεί να πικρίσουν το μείγμα σας.
Και τέλος το μυστικό για τέλεια λεμονάδα είναι το ΑΛΑΤΙ.
Φτιάξε τη λεμονάδα σου όπως συνηθίζεις να τη φτιάχνεις και στο τέλος πρόσθεσε πολύ λίγο αλάτι στην κανάτα σου. Αυτό θα ζωντανέψει τη λεμονάδα σου και θα την κάνει λιγότερο όξυνη. Πρόσεξε να μην ρίξεις πολύ αλάτι! Μία πρέζα είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά!
Mega Menu