Ένα πολύ ελαφρύ νόστιμο και υγιεινό φαγητό μοιάζει με το ψάρι πλακί, όμως έχει την προσθήκη των λαχανικών και πατάτας που το κάνουν ένα πολύ ολοκληρωμένο πιάτο. Γρήγορο στην προετοιμασία του και εναλλακτικός τρόπος να τρώμε ψάρι, ταιριάζει τέλεια με φετούλα και φρέσκο ψωμάκι.
Υλικά
8 κομμάτια φιλέτου γλώσσας
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
450γρ .ντομάτα στον τρίφτη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1/2κγ .εστραγκόν
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
1 κ.σ καστανή ζάχαρη
Οδηγίες
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες (αν έχουμε μίξερ που έχει την λειτουργία να κόβει λαχανικά σε φέτες είναι ιδανικό γιατί θα γίνουν πιο νόστιμα και θα ψηθούν πιο γρήγορα) και τα στρώνουμε στο ταψί αρκετά απλωτά και αλατοπιπερώνουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και τη γλώσσα βάζουμε και το εστραγκόν και το στρώνουμε πάνω από τα λαχανικά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι καραμελώνουμε με μια κουταλιά ζάχαρη και λίγο αλάτι και στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά και μετά στρώνουμε την σάλτσα πάνω από τις γλώσσες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 160οC.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την ντομάτα ωμή, παραλείποντας το προηγούμενο βήμα για πιο μεγάλη ευκολία. Καλή επιτυχία
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu