Οι περισσότεροι λατρεύουν το καρπούζι και την δροσερή του γεύση.
Ακόμα και όσοι δεν είναι φαν, παραδέχονται ότι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων.
Όμως ας πούμε την αλήθεια είναι βαρετό να το τρώμε κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο.
Ανοίγουμε το ψυγείο, το βγάζουμε, κόβουμε μία μεγάλη φέτα και μετά κόβουμε σε μικρά κομμάτια και στο πιάτο. Μήπως να το αξιοποιήσουμε λίγο διαφορετικά;
Το αγγούρι με το καρπούζι είναι ένας τέλειος συνδυασμός που σε δροσίζει και σου δίνει ευεξία.
Το πιο καλοκαιρινό cocktail μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας πανεύκολα…
Υλικά:
5 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους (περίπου 680γρ.)
1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2/3 φλιτζανιού βότκα
πάγος
φέτες αγγούρι, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα μεγάλο λεπτό σουρωτήρι πάνω σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα. Σε ένα μίξερ ή μπλέντερ, κάνουμε πουρέ το καρπούζι.
Ρίχνουμε το καρπούζι πουρέ στο σουρωτήρι, πατώντας το με μια λαστιχένια σπάτουλα (θα πρέπει να βγουν περίπου 2 φλιτζάνια).
Κάνουμε πουρέ και το αγγούρι και το ρίχνουμε μέσα από το σουρωτήρι στον χυμό καρπουζιού.
Σε ένα μικρό μπολ ή κανάτα μέτρησης, ανακατεύουμε μαζί τον χυμό λάιμ και το μέλι.
Τα προσθέτουμε στον χυμό καρπούζι- αγγούρι, μαζί με βότκα.
Ρυθμίζουμε την γλυκύτητα με περισσότερο μέλι εάν θέλουμε. Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε τέσσερα ποτήρια με πάγο και από πάνω το καθένα με κοκτέιλ.
Γαρνίρουμε με φέτες αγγουριού.
Mega Menu