Με τη ζέστη η επιλογή του τι θα φάμε έχει αρχίσει να μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο. Τα ψητά κρέατα είναι χορταστικά, αλλά μας ζεσταίνουν και όταν τα τρώμε και όταν τα μαγειρεύουμε, τα όσπρια σε μορφή σούπας δεν είναι και ό,τι πιο δροσιστικό και γενικά ό,τι θέλει μαγείρεμα μας χαλάει τη διάθεση.
Οι σαλάτες από την άλλη, δεν απαιτούν πολύ χρόνο προετοιμασίας, είναι δροσερές γιατί τα συστατικά τους είναι ωμά, δεν μας βαραίνουν και μας παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.
Εμπλουτίστε την κλασική πράσινη σαλάτα με μαρούλι και μεταμορφώστε τη σε ένα πραγματικό γεύμα, με μερικές προσθήκες που θα τη «ζωντανέψουν».
Προσθέστε, λοιπόν, στο μαρούλι μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, κομμάτια μανιταριού ή καρότο, λίγα κόκκινα φασόλια μαγειρεμένα ή λίγο αρακά.
Για ντρέσινγκ μπορείτε να προσθέσετε λίγη light μαγιονέζα και να ανακατέψετε.
Από τη σαλάτα αυτή θα πάρετε 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, 4 γραμμάρια φυτικών ινών που θα σας κρατήσουν με γεμάτο στομάχι μέχρι το επόμενο γεύμα και περίπου 115 θερμίδες, ενώ η πράσινη πιπεριά, το μαρούλι και το καρότο θα σας γεμίσουν με βιταμίνες και τα κόκκινα φασόλια με σίδηρο.
Mega Menu