Υλικά
Για τη βάση
1 κουτί μπισκότα 250 γρ. αλεσμένα
30 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί mascarpone (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
κομπόστα ροδάκινο (λιώνουμε 4 μισά κομμάτια στο μούλτι)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα λιωμένα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου στη βάση βουτυρωμένης φόρμας που ανοίγει (23 εκ.) και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό λεμονιού,το αλεύρι και το αλάτι και τελευταίο τον πολτό ροδάκινου. Χτυπάμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μία ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει, το στολίζουμε με φέτες ροδάκινου και το βάζουμε στο ψυγείο.
Mega Menu