Ο σπιτικός πελτές που φτιάχνεις εσύ με δικά σου υλικά είναι ανώτερος σε γεύση σε μυρωδιά αλλά και σε ποιότητα.
Οι ντομάτες είναι τώρα της εποχής και έχουν και χαμηλή τιμή,άρα μπορείς εύκολα να φτιάξεις πελτέ και να τον διατηρήσεις στο ψυγείο.
Οι ντομάτες είναι τώρα της εποχής και έχουν και χαμηλή τιμή,άρα μπορείς εύκολα να φτιάξεις πελτέ και να τον διατηρήσεις στο ψυγείο.
Υλικά:
1 ½ κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 κ. σούπας αλάτι
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή:
1.Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει.
2.Παράλληλα γεμίζεις το νεροχύτη με κρύο νερό βρύσης.
3.Όταν αρχίσει να βράζει το νερό βουτάς τις ντομάτες για 1 λεπτό και στη συνέχεια τις βγάζεις και τις βουτάς στο κρύο νερό του νεροχύτη.
4.Χαράζεις τις ντομάτες με το μαχαίρι και τις ξεφλουδίζεις.
5.Τις κόβεις στη μέση και πετάς το κοτσάνι (και τα σπόρια).
6.Τις ρίχνεις μέσα στο μπλέντερ για να λιώσουν.
7.Βάζεις τον πολτό σε κατσαρόλα για να βράσει μαζί με αλάτι, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
8.Όταν ήταν ακόμα ζεστός ο πελτές, τον βάζεις σε βαζάκι και από πάνω ελαιόλαδο. Το κλείνεις, το βάζεις ανάποδα και το αποθηκεύεις.
Mega Menu