Ένας απλός και ωραίος τρόπος για να δώσετε άρωμα και γεύση στο μαγείρεμα είναι να προσθέσετε λίγα φρέσκα μυρωδικά. Είναι εκπληκτική η μεταμόρφωση των γεύσεων στα πιάτα στα οποία υπάρχουν φρέσκα αρωματικά.Κάθε μυρωδικό βέβαια ταιριάζει με διαφορετικά υλικά,ακολουθούν μερικές συμβουλές για σωστούς συνδυασμούς στα πιάτα σας.
Βασιλικός: Ντομάτες (σαλάτα ή σάλτσες), λευκά τυριά, κοτόπουλο.
Κόλιαντρος: Σε όλα τα πικάντικα πιάτα, θαλασσινά, κοτόπουλο, κολοκυθάκια.
Μαντζουράνα: Κρέας, πατάτες, ντομάτα, κολοκυθάκια.
Εστραγκόν: Θαλασσινά, κοτόπουλο, αβγά, κρέμα γάλακτος.
Δυόσμος: Πατάτες, κουκιά, αρακάς, αρνάκι, θαλασσινά, παντζάρια, σαλάτες με ντομάτα ή αγγούρι, λευκά τυριά (κυρίως χαλούμι).
Θυμάρι: Σε ζωμούς, σάλτσες, ψητό κρέας ή ψάρι, πατάτες.
Ρίγανη: Κρέας, πατάτες, κοτόπουλο, σάλτσες με λευκό κρασί.
Μελισσόχορτο: Θαλασσινά, φρούτα, γλυκές σάλτσες για παγωτό.
Λουίζα: Χοιρινό, ψάρια, σέλερι, σελινόριζα.
Φασκόμηλο: Χοιρινό, λουκάνικα, κοτόπουλο, κίτρινη κολοκύθα.
Δεντρολίβανο: Θαλασσινά (κυρίως μύδια), ψάρια, αρνάκι, κοτόπουλο, πατάτες.
Mega Menu