Slider

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ



Νέες έρευνες δείχνουν ότι η δράση των αντιοξειδωτικών ενάντια στο εγκεφαλικό επεισόδιο και στην άνοια μπορεί να σχετίζονται με συγκεκριμένα φαγητά και την αντιοξειδωτική τους δράση.
Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε στα φρούτα και τα λαχανικά, το κρασί, τον καφέ, το τσάι και άλλα, έχουν οφέλη για την υγεία, όπως τη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, την όραση και την πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου.

Ποια φαγητά συνδέονται με τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης εγκεφαλικού ή άνοιας;


Η σοκολάτα 

Μία σουηδική έρευνα απέδειξε ότι η σοκολάτα συνδέεται με τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης εγκεφαλικού στον άντρα. Για την ακρίβεια, σε δείγμα 37.100 ανδρών εκείνοι που έτρωγαν περισσότερη σοκολάτα είχαν 17% λιγότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό.


Τα δημητριακά



Τα εσπεριδοειδή


Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα εσπεριδοειδή μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερα φλαβονοειδή είχαν 19% λιγότερο κίνδυνο.

Τα αντιοξειδωτικά

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, και δρουν μειώνοντας την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες.

Δίαιτα χαμηλών λιπαρών

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν καταναλώνεις για πολύ καιρό τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά μειώνεις κατά 12% τον κίνδυνο εγκεφαλικού σε σύγκριση με όσους δεν τα προτιμούν.
Τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο και ψάρια
Φρόντισε να εντάξεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο διαιτολόγιό σου ψάρια και φαγητά πλούσια σε μαγνήσιο όπως ο αρακάς, τα πράσινα λαχανικά και τα δημητριακά.

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo