Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύονται ολοένα και περισσότερες έρευνες για τρόφιμα που συμβάλλουν στη μείωση της συσσώρευσης λίπους.
Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα τρόφιμα για τα οποία οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ενδέχεται να επηρεάζουν το σωματικό λίπος.
Ξίδι
Για να πέσει η κοιλιά
Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξιδιού, φαίνεται ότι καταπολεμά τη συσσώρευση λίπους έως και κατά 10%. Επίσης, έχει φανεί ότι βοηθά στον έλεγχο της πίεσης και του σακχάρου, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου.
Πράσινο τσάι
Για να αυξηθεί ο ρυθμός καύσης
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού -έως και κατά 3%-, καθώς και του ρυθμού καύσης του λίπους. Αυτές οι ιδιότητες του τσαγιού έχουν αποδοθεί στις κατεχίνες (αντιοξειδωτικά) που περιέχει, οι οποίες θεωρείται ότι επιδρούν στη διαδικασία της θερμογένεσης και της λιπόλυσης.
Γκρέιπφρουτ
Για 5 κιλά λιγότερα!
Η ναρινγερίνη, η ουσία που δίνει στο γκρέιπφρουτ τη χαρακτηριστική πικράδα του, φαίνεται ότι αποτρέπει τη συσσώρευση του λίπους και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα.
Κάρι
«Διώχνει» το λίπος
Η κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του κάρι που του προσδίδει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της συσσώρευσης λίπους, καθώς και των επιπέδων της χοληστερίνης στο αίμα.
Mega Menu