Περίοδος νηστείας και εγκράτειας αλλά όπως και να έχει ένα γλυκάκι θες να το φας.
Μην αγχώνεσαι γιατί υπάρχει πανεύκολος τρόπος να φτιάξεις ένα πεντονόστιμο, ελαφρύ και αρκετά απλό γλυκό που θα σε αφήσει ικονοποιημένη με το γευστικό αποτέλεσμα και το σημαντικότερο έχει λίγες θερμίδες.
Μην αγχώνεσαι γιατί υπάρχει πανεύκολος τρόπος να φτιάξεις ένα πεντονόστιμο, ελαφρύ και αρκετά απλό γλυκό που θα σε αφήσει ικονοποιημένη με το γευστικό αποτέλεσμα και το σημαντικότερο έχει λίγες θερμίδες.
ΥΛΙΚΑ
430 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
280 γραμμ. ζάχαρη
170 ml. σπορέλαιο
110 ml κονιάκ
330 ml χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ. σταφίδες μαύρες
4 κ.σ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη να τα χτυπήσουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να πάρει μια πιο ανοιχτή απόχρωση και προσθέτουμε και το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι και στο τέλος τις σταφίδες, το καρύδι, την σκόνη γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά μας αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, που πρώτα το έχουμε αλείψει με σπορέλαιο και έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά μας αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, που πρώτα το έχουμε αλείψει με σπορέλαιο και έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Mega Menu