Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ίσως το χαρακτηριστικό γλύκισμα της Καθαράς Δευτέρας αλλά και όλης της Σαρακοστής και είναι αγαπητός από μικρούς και μεγάλους.Φτιάξτε λοιπόν πεντανόστιμο σπιτικό χαλβά για να εντυπωσιάσετε οικογένεια και φίλους.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό.
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό.
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό.
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη.
4 φλιτζάνια νερό.
½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή (μαύρη).
½ φλιτζάνι αμύγδαλο καβουρντισμένο.
1 φλούδα λεμονιού.
1 φλούδα πορτοκαλιού.
1 κ.σ. κανέλα.
1 ξυλάκι κανέλας.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.
Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Mega Menu