Όσο υγιεινό και αν θεωρείται το λάδι, η υπερβολική χρήση και κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη πολλών θερμίδων και αύξηση του σωματικού βάρους, κάτι που φυσικά δεν θέλουμε.
Δες λοιπόν 2 έξυπνα tricks για να μειώσεις το λάδι στο μαγείρεμα, χωρίς όμως να χάσεις γεύση από το φαγητό.
1. Το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των λαχανικών είναι συχνό κατά την προετοιμασία των λαδερών φαγητών.
Αντί λοιπόν να τα σοτάρεις με λάδι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό ή λευκό κρασί, γλιτώνοντας extra θερμίδες και χαρίζοντας πιο ελαφριά γεύση στο φαγητό.
2. Βάλε όλα τα συστατικά και τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα και λίγο πριν το βγάλεις από τη φωτιά, πρόσθεσε 1 κουταλιά λάδι για κάθε μερίδα φαγητού.
Έτσι θα επωφεληθείς από την έντονη γεύση του φρέσκου ελαιόλαδου, προσέχοντας παράλληλα τη γραμμή σου.
Mega Menu